bewaar
Flensjes met warme appel en kaneelijs
Flensjes met warme appel en kaneelijs
bewaar

Flensjes met warme appel en kaneelijs

25 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

portie pannenkoekenmix

3 dl

melk

1

ei (middel groot)

50 g

boter of margarine

2

appels

3 eetlepels

Calvados

100 g

bruine basterdsuiker

1 theelepel

kaneelpoeder

¼ bak

kaneelijs

Dit heb je nodig

  • ijsbolletjeslepel

Aan de slag

Pannenkoekenmix in kom doen. Helft van melk toevoegen en met garde tot glad beslag roeren. Rest van melk en ei door beslag roeren. In koekenpan met anti-aanbaklaag klein klontje boter smelten. Dun laagje beslag over bodem van koekenpan laten uitvloeien en flensje aan beide zijden goudbruin bakken. Op zelfde wijze nog 3 flensjes bakken (rest van beslag wordt niet gebruikt). Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in plakjes snijden. In koekenpan calvados, basterdsuiker, kaneel en 30 g boter al roerend zachtjes verwarmen tot mooie karamelsaus ontstaat. Appelpartjes in saus op zacht vuur in ca. 5 minuten laten garen. Flensjes over vier borden verdelen. Warme appel met saus over 1/4 deel van flensjes verdelen en flensjes voorzichtig in vieren vouwen. Op elk bord 1 bol kaneelijs scheppen. Direct serveren.