Kerrierijst met kabeljauw
Dé truc om kinderen een visgerecht te laten eten? Kook wat rozijnen mee door de rijst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el kerriepoeder (pikant)
- 300 g zilvervliesrijst (pak a 400 g)
- 4 el rozijnen (zak a 500 g)
- 600 g diepvries tuinbonen
- 400 g diepvries kabeljauwfilets (ontdooid)
- 750 ml groentebouillon van tablet
Keukenspullen
- ovenschaal (25 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien 4 min. Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 min. Voeg de ongekookte rijst en de rozijnen toe en bak 1 min. Schep in de ovenschaal en voeg de bevroren tuinbonen en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de vis in stukken, bestrooi met peper en zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk de bouillon erover en laat in ca. 30 min. gaar worden.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 76 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kerrierijst met kabeljauw
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kerrierijst met kabeljauw
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2 uien
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el kerriepoeder
- 300 g zilvervliesrijst
- 4 el rozijnen
Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien 4 min. Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 min. Voeg de ongekookte rijst en de rozijnen toe en bak 1 min.
- 600 g diepvries tuinbonen
Schep in de ovenschaal en voeg de bevroren tuinbonen en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 400 g diepvries kabeljauwfilets
- 750 ml groentebouillon van tablet
Snijd de vis in stukken, bestrooi met peper en zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk de bouillon erover en laat in ca. 30 min. gaar worden.