Tonijnomelet met broccoli

hoofdgerecht
4 personen
3
106
Advertentie
Ingrediënten
- 4 aardappelen (vastkokend, geschild)
- 500 g broccoli (in kleine roosjes)
- 2 el olijfolie
- 2 uien (in ringen)
- 2 blikjes tonijnmoot (in olijfolie (a 160 g), uitgelekt)
- 3 el zwarte olijven (zonder pit (potje 240 g))
- 8 eieren
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
Keukenspullen
- bakpapier, springvorm (doorsnede 26 cm)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Snijd de aardappelen in blokjes en kook 5 min. in water met zout. Kook de broccoli 1 min. mee. Giet af.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Roerbak de aardappelen en broccoli 1 min. mee. Maak de tonijn los met een vork. Schep het aardappelmengsel in de springvorm. Verdeel de tonijn en de olijven erover.
- Klop de eieren los met de knoflook en peper en zout. Schenk over het aardappelmengsel. Bak in ca. 30 min. gaar. Lekker met groene salade en stokbrood.
Tip:
U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 190 °C.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 24 g
- vet 23 g