Huts­pot van wit­te bo­nen en ge­krui­de kip

Stamp van peen, ui en witte bonen. Deze keer zonder aardappelen.

(53) waardeer
hollands hoofdgerecht Stamp van peen, ui en witte bonen. Deze keer zonder aardappelen. 4 personen
3 53

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peen en snijd in de breedte doormidden en in de lengte in vieren. Snijd de ui in parten en verdeel met de peen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de ui en peen met ⅓ van de olie en tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in ca. 25 min. gaar in de oven.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Spoel de bonen in een vergiet af met koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de kip in gelijke stukken per persoon. Verhit de helft van de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met de tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur laag en bak nog 10 min. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min. Warm de bonen 3 min. mee. Stamp het bonen-knoflookmengsel met de pureestamper tot een grove puree. Schep de peen en ui erdoor. Serveer met de kip.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Hutspot van witte bonen en gekruide kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot van wit­te bo­nen en ge­krui­de kip

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 500 g winterpeen
  • 2 middelgrote uien

Schil de peen en snijd in de breedte doormidden en in de lengte in vieren. Snijd de ui in parten en verdeel met de peen over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm

Besprenkel de ui en peen met de olie en tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in ca. 25 min. gaar in de oven.

4
  • 1 teen knoflook
  • 720 g witte bonen in pot

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Spoel de bonen in een vergiet af met koud stromend water en laat uitlekken.

5
  • 300 g kipfilet

Snijd de kip in vier gelijke stukken.

6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met de tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
  • 1 el traditionele olijfolie

Draai het vuur laag en bak nog 10 min. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min. Warm de bonen 3 min. mee.

8

Stamp het bonen-knoflookmengsel met de pureestamper tot een grove puree.

9

Schep de peen en ui erdoor. Serveer met de kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.