Pasta met bacon en witlof-peersalade

hoofdgerecht
4 personen
3
46
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g spaghetti (pak 500 g)
- 2 conference peren
- 750 g witlof
- 2 el mayonaise
- 1 el olijfolie
- 2 pakjes bakbacon (dikke plak (a 150 g), in repen)
- 150 ml kookroom (light (flesje 250 ml))
- 1 tl gebroken rozemarijn (potje 19 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de ongeschilde peren in schijfjes. Snijd de onderkanten van de stronken witlof en verwijder de harde kern. Snijd de stronken in de lengte in fijne repen. Meng de mayonaise in een schaal met 2 el water. Schep het witlof en de peer erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak de bacon 2-3 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met de rozemarijn, peper en zout.
- Meng de spaghetti met de roomsaus. Verdeel over 4 diepe borden. Serveer met de witlof-peersalade.
Tip:
Voeg de rest van de kookroom toe aan vleesjus met gebakken uiringen voor een romige uiensaus. Lekker bij een ribkarbonade of gehaktbal.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 750 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 67 g
- vet 42 g
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 42-43