
Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus)
Gepocheerde peer met een warme romige chocoladesaus: dit is het perfecte dessert.
Ingrediënten
4 personen
4
Conference handperen
300 g
kristalsuiker
500 ml
water
75 g
pure chocolade
125 ml
verse slagroom
4 bollen
vanilleroomijs
Aan de slag
Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Doe de suiker met het water in een pan. Hak de chocolade grof. Breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Leg de peren in de suikersiroop en houd 5 min. tegen de kook aan. Schep de peren op een bord en laat afkoelen.
Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room. Roer de chocoladesaus door met een garde. Verdeel de gepocheerde peren over de borden en schep er een bol vanilleroomijs bij. Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer direct.
bereidingstipU kunt de peren 's ochtends al bereiden. Maak de saus vlak voor serveren.
variatietipVoeg aan het suikerwater 4 kruidnagels, 1 kaneelstokje en 2 reepjes sinaasappelschil toe voor een kruidig accent.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.