bewaar
Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus)
Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus)
bewaar

Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus)

Gepocheerde peer met een warme romige chocoladesaus: dit is het perfecte dessert.

20 min. bereiden
156waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

Conference handperen

300 g

kristalsuiker

500 ml

water

75 g

pure chocolade

125 ml

verse slagroom

4 bollen

vanilleroomijs

Gepocheerde peer met een warme romige chocoladesaus: dit is het perfecte dessert.

Aan de slag

1

Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Doe de suiker met het water in een pan. Hak de chocolade grof. Breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Leg de peren in de suikersiroop en houd 5 min. tegen de kook aan. Schep de peren op een bord en laat afkoelen.

2

Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room. Roer de chocoladesaus door met een garde. Verdeel de gepocheerde peren over de borden en schep er een bol vanilleroomijs bij. Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer direct.

tip

bereidingstipU kunt de peren 's ochtends al bereiden. Maak de saus vlak voor serveren.

variatietipVoeg aan het suikerwater 4 kruidnagels, 1 kaneelstokje en 2 reepjes sinaasappelschil toe voor een kruidig accent.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.