Crê­pes ge­vuld met pad­den­stoe­len

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Breek hier de eieren in, voeg de melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Verhit 1/6 boter in een koekenpan, voeg 1/4 van het beslag toe en bak beide zijden goudbruin. Bak nog 3 crêpes en houd warm onder aluminiumfolie. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de harde onderkant van de aspergebroccoli en kook deze 1 min. Laat uitlekken.
  2. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 min. Fruit daarna de knoflook 2 min. mee. Draai het vuur hoog en bak de paddestoelen al omscheppend 4 min. mee. Voeg de aspergebroccoli en de dragon toe en bak nog 1 min. Laat uitlekken. Leg de crêpes op borden en verdeel er het paddenstoelenmengsel over. Vouw dubbel. Bestrooi met peterselie. Lekker met geraspte jong belegen kaas (biologisch).
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Crêpes gevuld met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Crê­pes ge­vuld met pad­den­stoe­len

1
1
  • 125 g bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk

Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Breek hier de eieren in, voeg de melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag.

2
2
  • 10 g boter

Verhit 1/6 boter in een koekenpan, voeg 1/4 van het beslag toe en bak beide zijden goudbruin. Bak nog 3 crêpes en houd warm onder aluminiumfolie.

3
3
  • 200 g aspergebroccoli

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de harde onderkant van de aspergebroccoli en kook deze 1 min. Laat uitlekken.

4
4
  • 50 g boter
  • 4 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 300 g paddenstoelenmelange
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 3 takjes platte peterselie

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 min. Fruit daarna de knoflook 2 min. mee. Draai het vuur hoog en bak de paddestoelen al omscheppend 4 min. mee. Voeg de aspergebroccoli en de dragon toe en bak nog 1 min. Laat uitlekken.

5
5

Leg de crêpes op borden en verdeel er het paddestoelenmengsel over. Vouw dubbel. Bestrooi met peterselie. Lekker met geraspte jong belegen kaas (biologisch).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.