bewaar
Pasta pesto met spinazie en spekjes
Pasta pesto met spinazie en spekjes
bewaar

Pasta pesto met spinazie en spekjes

De spekjes geven pit aan deze spaghetti, de Parmezaanse kaas maakt het helemaal af.

15 min. bereiden
1775waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

250 g

magere spekreepjes

1

prei

95 g

pesto alla Genovese

600 g

verse spinazie

2 el

Parmigiano Reggiano

De spekjes geven pit aan deze spaghetti, de Parmezaanse kaas maakt het helemaal af.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit. Was en snijd de prei in dunne halve ringen. Voeg de prei aan de spekjes toe en bak 3 min. mee.

2

Schep de pesto door het spek-preimengsel. Voeg vervolgens steeds een handvol spinazie toe en laat slinken. Herhaal tot de spinazie op is.

3

Meng de spaghetti door het pesto-spinaziemengsel en breng op smaak met peper. Schep de spaghetti op de borden en verdeel de geraspte Parmezaanse kaas erover.

Spaghetti koken

Instructievideo - 01:46 min.