Prei­stamp­pot met rook­worst

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Worsten wellen volgens gebruiksaanwijzing. Aardappels schillen, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten en bacon knapperig bakken. Bacon uit pan halen en in reepjes snijden. In dezelfde pan rest boter verhitten en prei ca. 3 minuten roerbakken. Gedroogde tomaten in reepjes snijden. Aardappels afgieten en kookvocht opvangen. Aardappels fijn stampen en zoveel kookvocht toevoegen dat smeuïge puree ontstaat. Puree mengen met prei, bacon en tomaat. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met worst. Lekker met mosterd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 49 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.