Stamp­pot ro­de ui met rook­worst

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden en met zout in ca. 20 minuten gaar koken. Uien pellen en in ringen snijden. Rookworst verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In grote koekenpan spekjes ca. 4 minuten bakken. Uien toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes meebakken. Intussen pruimen in stukjes snijden. Aardappels afgieten en er met melk puree van maken. Spekjes, ui en pruimen erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en gembersiroop. Rookworst bij stamppot serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.