As­per­ge­qui­che

Als hoofdgerecht, voor de lunch, bij de borrel: deze hartige taart is áltijd lekker.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(91) waardeer
frans hoofdgerecht Als hoofdgerecht, voor de lunch, bij de borrel: deze hartige taart is áltijd lekker. 4 personen
3 91

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • mixer
  • springvorm (∅ 22 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd van de onderkant van de asperges ca. 3 cm. af. Was de asperges. Breng ze in een pan met ruim water in ca. 7 min. beetgaar en laat ze uitlekken.
  2. Kneed intussen met mixer de bodemmix met 50 g boter en het water in een hoge beslagkom tot soepel deeg. Laat het deeg in plasticfolie ca. 10 min staan. Verwarm de oven voor op 200 °C of gas ovenstand 4.
  3. Vet de springvorm in en bedek met een dun laagje deeg. Verkruimel de geitenkaas. Verdeel de asperges, ham en geitenkaas over de bodem.
  4. Mix in een beslagkom de melk en de eieren en mix ca. 2 min. Voeg de sausmix toe en klop nog 1 min. Vul de saus over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin. Lekker met een frisse salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 16-17

Aspergequiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­qui­che

1
1
  • 350 g verse groene asperges

Snijd van de onderkant van de asperges ca. 3 cm. af. Was de asperges. Breng ze in een pan met ruim water in ca. 7 min. beetgaar en laat ze uitlekken.

2
2
  • 210 g mix voor quiche naturel
  • 50 g ongezouten boter
  • 50 ml water

Kneed intussen met mixer de bodemmix met de boter en het water in een hoge beslagkom tot soepel deeg. Laat het deeg in plasticfolie ca. 10 min staan. Verwarm de oven voor op 200 °C of gas ovenstand 4.

3
3
  • 125 g Franse zachte geitenkaas
  • 250 g hamblokjes
  • 15 g ongezouten boter

Vet de springvorm in en bedek met een dun laagje deeg. Verkruimel de geitenkaas. Verdeel de asperges, ham en geitenkaas over de bodem.

4
4
  • 150 g halfvolle melk
  • 3 middelgrote eieren

Mix in een beslagkom de melk en de eieren en mix ca. 2 min. Voeg de sausmix toe en klop nog 1 min. Vul de saus over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin. Lekker met een frisse salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.