Worteltaart met banaan
Worteltaart maken? Deze variant met banaan en zelfgemaakte glazuur is kruidig en tegenlijk lekker zoet.

Advertentie
Ingrediënten
- 25 g ongezouten roomboter
- 4 middelgrote eieren
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 200 ml zonnebloemolie
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 8 g bakpoeder
- 2 tl gemalen kaneel
- 400 g winterpeen
- 2 bananen (rijp)
- 60 g ongebrande walnoten
- 200 g poedersuiker
- 3 el roomkaas naturel
Keukenspullen
- keukenmachine of handmixer
- springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
- satéprikker
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 170 ºC. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de eieren, basterdsuiker en het zout in een ruime kom en klop met de mixer in 5 min. tot een schuimige crème. Mix met de mixer op de laagste stand de olie erdoor. Zeef het bakmeel, de bakpoeder en kaneel erboven en meng met een houten lepel door elkaar.
- Schil en rasp de wortel, prak de bananen en hak de noten fijn. Spatel de wortel, banaan en noten door het beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en bak de taart in ca. 1 uur in de oven gaar. Controleer de taart na 50 min. regelmatig op gaarheid. Steek een satéprikker in het midden. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
- Laat de taart op een rooster in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de springvorm. Meng de boter, poedersuiker en roomkaas met de mixer tot een egaal glazuur. Verdeel met de bolle kant van een lepel over de bovenkant van de taart.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 470 kcal
- eiwit 6 g
-
koolhydraten 54 g
waarvan suikers 21 g -
vet 25 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 360 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Worteltaart met banaan
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Worteltaart met banaan
- 25 g ongezouten roomboter
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
- 4 middelgrote eieren
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 mespunt zout
Doe de eieren, suiker en het zout in een ruime kom en klop met de mixer in 5 min. tot een schuimige crème.
- 200 ml zonnebloemolie
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 8 g bakpoeder
- 2 tl gemalen kaneel
Mix met de mixer op de laagste stand de olie erdoor. Zeef het bakmeel, de bakpoeder en kaneel erboven en meng met een houten lepel door elkaar.
- 400 g winterpeen
- 2 bananen
- 60 g ongebrande walnoten
Schil en rasp de wortel, prak de bananen en hak de noten fijn. Spatel de wortel, banaan en noten door het beslag.
Verdeel het beslag over de springvorm en bak de taart in ca. 1 uur in de oven gaar.
Controleer de taart na 50 min. regelmatig op gaarheid. Steek een satéprikker in het midden. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar.
Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Laat de taart op een rooster in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de springvorm.
- 200 g poedersuiker
- 3 el roomkaas naturel
Meng de boter, poedersuiker en roomkaas met de mixer tot een egaal glazuur.
Verdeel met de bolle kant van een lepel over de bovenkant van de taart.