bewaar
Gado gado groe(n)ten uit Indonesië
Gado gado groe(n)ten uit Indonesië
bewaar

Gado gado groe(n)ten uit Indonesië

Met zelfgemaakte pindasaus is dit gerecht zowel warm als koud heerlijk.

30 min. bereiden
licht pittig
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

vastkokende aardappelen

4

middelgrote eieren

400 g

verse sperziebonen

300 g

gesneden witte kool

2 tenen

knoflook

2 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

gemalen komijn

2 tl

gemalen gember

2 tl

sambal oelek

200 ml

kraanwater

100 g

santen kokoscrème

250 g

pindakaas met stukjes noot

125 g

taugé

Dit heb je nodig

  • vijzel

Met zelfgemaakte pindasaus is dit gerecht zowel warm als koud heerlijk.

Aan de slag

1

Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 20 min. in water met wat zout. Kook ondertussen de eieren 6-8 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd ze in parten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook ze in water met wat zout in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de kool toe en giet af. Giet de aardappelen af, laat iets afkoelen en snijd in dunne plakjes.

2

Snijd de knoflook fijn. Doe deze samen met de koriander, komijn, gember, sambal en 2 el water in de vijzel en wrijf tot een glad mengsel. Laat het kruidenmengsel in een steelpan op laag vuur al roerend 3 min. garen. Voeg 200 ml water toe en breng aan de kook. Snijd de santen in stukken. Voeg toe en laat al roerend oplossen. Voeg de pindakaas toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur, laat niet doorkoken. Verdeel de groenten en de aardappel over de borden en bestrooi met de taugé. Serveer met het ei en de pindasaus. Bon appétit!

tip

serveertipDit gerecht kan traditioneel zowel warm als koud gegeten worden.

bewaartipJe kunt de aardappelen en groenten 's ochtends al bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Gado gado groe(n)ten uit indonesië

Instructievideo - 03:19 min.