Gado gado groe(n)ten uit Indonesië
Met zelfgemaakte pindasaus is dit gerecht zowel warm als koud heerlijk.
Ingrediënten
4 personen
3
vastkokende aardappelen
4
middelgrote eieren
400 g
verse sperziebonen
300 g
gesneden witte kool
2 tenen
knoflook
2 tl
Ketoembar gemalen koriander
1 tl
gemalen komijn
2 tl
gemalen gember
2 tl
sambal oelek
200 ml
kraanwater
100 g
santen kokoscrème
250 g
pindakaas met stukjes noot
125 g
taugé
Dit heb je nodig
vijzel
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 20 min. in water met wat zout. Kook ondertussen de eieren 6-8 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd ze in parten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook ze in water met wat zout in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de kool toe en giet af. Giet de aardappelen af, laat iets afkoelen en snijd in dunne plakjes.
Snijd de knoflook fijn. Doe deze samen met de koriander, komijn, gember, sambal en 2 el water in de vijzel en wrijf tot een glad mengsel. Laat het kruidenmengsel in een steelpan op laag vuur al roerend 3 min. garen. Voeg 200 ml water toe en breng aan de kook. Snijd de santen in stukken. Voeg toe en laat al roerend oplossen. Voeg de pindakaas toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur, laat niet doorkoken. Verdeel de groenten en de aardappel over de borden en bestrooi met de taugé. Serveer met het ei en de pindasaus. Bon appétit!
Gado gado groe(n)ten uit indonesië
Instructievideo - 03:19 min.
Gado gado groe(n)ten uit Indonesië
Met zelfgemaakte pindasaus is dit gerecht zowel warm als koud heerlijk.

hoofdgerecht
4 personen
810 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 20 min. in water met wat zout. Kook ondertussen de eieren 6-8 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd ze in parten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook ze in water met wat zout in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de kool toe en giet af. Giet de aardappelen af, laat iets afkoelen en snijd in dunne plakjes.
Snijd de knoflook fijn. Doe deze samen met de koriander, komijn, gember, sambal en 2 el water in de vijzel en wrijf tot een glad mengsel. Laat het kruidenmengsel in een steelpan op laag vuur al roerend 3 min. garen. Voeg 200 ml water toe en breng aan de kook. Snijd de santen in stukken. Voeg toe en laat al roerend oplossen. Voeg de pindakaas toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur, laat niet doorkoken. Verdeel de groenten en de aardappel over de borden en bestrooi met de taugé. Serveer met het ei en de pindasaus. Bon appétit!
serveertip:Dit gerecht kan traditioneel zowel warm als koud gegeten worden.
bewaartip:Je kunt de aardappelen en groenten 's ochtends al bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 vastkokende aardappelen
4 middelgrote eieren
400 g verse sperziebonen
300 g gesneden witte kool
2 tenen knoflook
2 tl Ketoembar gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
2 tl gemalen gember
2 tl sambal oelek
200 ml kraanwater
100 g santen kokoscrème
250 g pindakaas met stukjes noot
125 g taugé
Dit heb je nodig
vijzel