
Kip in currykokossaus
Rijk aan kleur met zoete rozijnen en worteltjes.
Ingrediënten
4 personen
1 pak
Indiase Kip Korma
450 ml
kraanwater
350 g
kipfiletblokjes
300 g
basmatirijst
500 g
waspeen
75 g
rozijnen
3 el
zonnebloemolie
300 g
fijne diepvries tuinerwten
Aan de slag
Meng de marinademix (uit pak) met 100 ml water (per 4 personen) en marineer hierin de kipfilet ca. 15 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de waspeen in ca. 12 min. Wel ondertussen de rozijnen in heet water.
Verhit in de braadpan de olie. Bak de kip in ca. 3 min. rondom bruin. Bereid de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rest van het water en de sausmix (uit pak) toe aan het kipmengsel. Breng al roerend aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes doorkoken.
Voeg de laatste minuut de rozijnen en de gare worteltjes toe. Vermeng de rijst en de doperwten. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kipkorma met het rijstmengsel.
Marineren
Instructievideo - 00:40 min.