Wortelsalade met gember en pistachenoten

bijgerecht
4 personen
4
65
Advertentie
Ingrediënten
- 50 g pistachenoten (gepeld (bakje a 95 g))
- 2 tl gember (op zonnebloemolie (potje 135 g))
- 2 el wittewijnazijn
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 tl suiker
- ½ zak winterpeen ((a 1 kg), grof geraspt)
- 1 bakje koriander ((15 g), blad fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen op een bord.
- Maak in een schaal een dressing van de gember, de azijn, de olie en de suiker. Voeg de wortel en de koriander toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de pistachenoten.
Tip:
De gember op zonnebloemolie is ook lekker in roerbakgerechten. Voeg 1 el aan het vlees of de vis toe tijdens het bakken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 130 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 7 g
- vet 10 g