Mac and chee­se

Mac and cheese = het ultieme comfortfood. Geen wonder dat de Amerikanen er zo dol op zijn!

(684) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Mac and cheese = het ultieme comfortfood. Geen wonder dat de Amerikanen er zo dol op zijn! 4 personen
3 684

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 25 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui 4 min. Snijd de knoflook fijn en de prei in ringen. Snijd de ham in blokjes.
  3. Voeg de fijngesneden knoflook, de preiringen, de blokjes ham en de tomatenblokjes toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de pasta af en meng met het prei-ham-mengsel en de helft van de geraspte kaas. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
  5. Zet 15-20 min. in het midden van de oven en bak tot de kaas helemaal gesmolten is.

bewaartip:

Je kunt de macaroni and cheese 1 dag van tevoren maken en de dag zelf 15-20 min. opwarmen in een voorverwarmde oven van 200 °C.

video

Prei was­sen

instructievideo - 00:29 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 795 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Mac and cheese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mac and chee­se

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 350 g meergranen macaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 1 ui
  • 25 g ongezouten roomboter

Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 4 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 1 prei

Snijd de knoflook fijn en de prei in ringen. Snijd de ham in blokjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 125 g yorkham
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de knoflook, de prei, de reepjes ham en de tomatenblokjes toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

6
6
  • 150 g geraspte Goudse belegen kaas 48+

Giet de pasta af en meng met het prei-ham-mengsel en de helft van de kaas. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.

7
7

Zet 15-20 min. in het midden van de oven en bak tot de kaas helemaal gesmolten is.

bewaartip:

Je kunt de macaroni and cheese 1 dag van tevoren maken en de dag zelf 15-20 min. opwarmen in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.