Ingrediënten
4 personen
1 stengel
koelverse sereh citroengras
325 g
tofu naturel
2
rode uien
2
aubergines
1
rode paprika
1
groene paprika
2 el
traditionele olijfolie
3 el
Thaise basilicumpasta
200 ml
kokosmelk
½ tl
kaneel
2 el
citroensap
2 el
lichte sojasaus
1 mespunt
gedroogde nootmuskaat
300 g
pandanrijst
Aan de slag
Was de sereh en snijd het witte gedeelte van de stengel fijn. Kneus de rest met de achterkant van een mes. Was de paprika's en halveer. Ontdoe vervolgens van de zaadlijst en snijd in stukken. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Pel de ui en snijd in parten. Snijd de aubergine in stukken.
Verhit in een grote braadpan de olie. Bak de tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten en schep voortdurend om. Voeg de Sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe. Laat de curry afgedekt op laag vuur ca. 10 minuten stoven.
Breng de curry met sojasaus op smaak en serveer met de pandanrijst.
Aubergine-tofucurry

hoofdgerecht
null personen
365 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de sereh en snijd het witte gedeelte van de stengel fijn. Kneus de rest met de achterkant van een mes. Was de paprika's en halveer. Ontdoe vervolgens van de zaadlijst en snijd in stukken. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Pel de ui en snijd in parten. Snijd de aubergine in stukken.
Verhit in een grote braadpan de olie. Bak de tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten en schep voortdurend om. Voeg de Sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe. Laat de curry afgedekt op laag vuur ca. 10 minuten stoven.
Breng de curry met sojasaus op smaak en serveer met de pandanrijst.
algemeen:Dit gerecht smaakt nog beter als het (een dag) van te voren bereid wordt. Verwarm het gerecht in de magnetron of op een middelhoog vuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 stengel koelverse sereh citroengras
325 g tofu naturel
2 rode uien
2 aubergines
1 rode paprika
1 groene paprika
2 el traditionele olijfolie
3 el Thaise basilicumpasta
200 ml kokosmelk
½ tl kaneel
2 el citroensap
2 el lichte sojasaus
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
300 g pandanrijst