bewaar
Aubergine-tofucurry
Aubergine-tofucurry
bewaar

Aubergine-tofucurry

30 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stengel

koelverse sereh citroengras

325 g

tofu naturel

2

rode uien

2

aubergines

1

rode paprika

1

groene paprika

2 el

traditionele olijfolie

3 el

Thaise basilicumpasta

200 ml

kokosmelk

½ tl

kaneel

2 el

citroensap

2 el

lichte sojasaus

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

300 g

pandanrijst

Aan de slag

1

Was de sereh en snijd het witte gedeelte van de stengel fijn. Kneus de rest met de achterkant van een mes. Was de paprika's en halveer. Ontdoe vervolgens van de zaadlijst en snijd in stukken. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Pel de ui en snijd in parten. Snijd de aubergine in stukken.

2

Verhit in een grote braadpan de olie. Bak de tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten en schep voortdurend om. Voeg de Sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe. Laat de curry afgedekt op laag vuur ca. 10 minuten stoven.

3

Breng de curry met sojasaus op smaak en serveer met de pandanrijst.

algemeenDit gerecht smaakt nog beter als het (een dag) van te voren bereid wordt. Verwarm het gerecht in de magnetron of op een middelhoog vuur.