bewaar
Romige courgettesoep met munt
Romige courgettesoep met munt
bewaar

Romige courgettesoep met munt

Een dagje geen vlees eten? Draai dan deze courgettesoep in elkaar. Met een lekker fris accent van munt.

25 min. bereiden
1058waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

2

courgettes

7 el

traditionele olijfolie

1 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

2

groentebouillontabletten

1 liter

water

15 g

verse munt

250 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Een dagje geen vlees eten? Draai dan deze courgettesoep in elkaar. Met een lekker fris accent van munt.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 2 cm.

2

Verhit 2 el olie (per 6 personen) in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 12 min. op laag vuur koken.

3

Pluk ondertussen de blaadjes van de munt. Kook de muntblaadjes 10 sec. en koel meteen terug in ijskoud water (blancheren). Laat uitlekken op keukenpapier. Doe de munt samen met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Pureer de courgettesoep met de staafmixer tot een gladde soep. Roer ¾ van de slagroom erdoor en verwarm 1 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden en garneer met de rest van de slagroom en de muntolie.