Oosterse wokschotel met snijbonen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte rijst
- 250 g verse gesneden snijbonen
- 3 el traditionele olijfolie
- 180 g tofu roerbakreepjes
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 100 ml woksaus oester-knoflook
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het kookwater af en vang 100 ml (per 300 g rijst) op. Breng ruim water aan de kook, kook hierin de snijbonen 3 min. en giet ze af.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de tofureepjes warm in 3 min. Snijd de ui in dunne halve ringen, maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Was de prei en snijd in dunne ringen. Voeg de ui, paprika en prei toe en roerbak nog 5 min.
- Voeg de snijbonen, woksaus en het kookwater van de rijst toe en breng het aan de kook. Verdeel de rijst over borden en serveer met de wokschotel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Oosterse wokschotel met snijbonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oosterse wokschotel met snijbonen
- 300 g witte rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het kookwater af en vang 100 ml (per 300 g rijst) op.
- 250 g verse gesneden snijbonen
Breng ruim water aan de kook, kook hierin de snijbonen 3 min. en giet ze af.
- 3 el traditionele olijfolie
- 180 g tofu roerbakreepjes
- 2 uien
- 1 rode paprika
Verhit de olie in een wok en roerbak de tofureepjes warm in 3 min. Snijd de ui in dunne halve ringen, maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
- 1 prei
Was de prei en snijd in dunne ringen. Voeg de ui, paprika en prei toe en roerbak nog 5 min.
- 100 ml woksaus oester-knoflook
Voeg de snijbonen, woksaus en het kookwater van de rijst toe en breng het aan de kook. Verdeel de rijst over borden en serveer met de wokschotel.