bewaar
Pastaschotel met asperges en ham
Pastaschotel met asperges en ham
bewaar

Pastaschotel met asperges en ham

Met dit zomerse gerecht voor je neus zie je jezelf al zitten op een Italiaans terras.

30 min. bereiden
193waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse witte asperges

300 g

farfalle

37 g

mix voor aspergesaus

3 el

ongezouten roomboter

1

ui

250 g

cherrytomaten

155 g

schouderham

Met dit zomerse gerecht voor je neus zie je jezelf al zitten op een Italiaans terras.

Aan de slag

1

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Snijd ze in stukken van 3-4 cm. Breng ruim water aan de kook en kook de aspergestukken 10 min. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 ml kookwater van de asperges. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui goudbruin. Halveer de cherry tomaten. Snijd de ham in stukjes. Voeg de aspergesaus, de cherry tomaten, de asperges en de ham toe en stoof op laag vuur al roerend 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Giet de pasta af en schep het door het groentemengsel. Serveer direct.

tip

Asperges koken

Instructievideo - 06:34 min.