bewaar
Zalm in cava met kappertjes
Zalm in cava met kappertjes
bewaar

Zalm in cava met kappertjes

Zalm en bubbels gaan heel goed samen: in dit hapje marineren we de vis er zelfs in!

15 min. bereiden
1 uur wachten
116waarderingen

Ingrediënten

6 personen

600 g

zalmfilet

300 ml

cava

2

sjalotten

1 teen

knoflook

100 g

kappertjes

3 el

traditionele olijfolie

4 el

verse platte peterselie

1

citroen

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Zalm en bubbels gaan heel goed samen: in dit hapje marineren we de vis er zelfs in!

Aan de slag

1

Snijd de zalmfilet in stukjes van 2 cm. Doe de stukjes in een schaal, schenk de cava erover en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.

2

Snipper de sjalotten, snijd de knoflook fijn en laat de kappertjes uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 4 min. Voeg de knoflook toe.

3

Neem de zalm uit de marinade en voeg toe. Bak de zalm in 3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de laatste minuut 100 ml marinade en de kappertjes toe.

4

Snijd de peterselie fijn en de citroen in parten. Strooi over de zalm en serveer met een partje citroen. Steek in elk stukje zalm een prikker.