Ui­en­qui­che

De scherpe, soms wat zoete ui doet het goed in veel gerechten, maar zéker in deze quiche.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(490)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht De scherpe, soms wat zoete ui doet het goed in veel gerechten, maar zéker in deze quiche. 4 personen
3 490

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien met de tijmblaadjes en knoflook in 30 min. op laag vuur zacht en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat iets afkoelen.
  2. Vet ondertussen de springvorm in met de olie en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Neem de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 ºC.
  3. Klop de eieren in een grote kom los met de crème frâiche. Schep de uien op de bladerdeegbodem, verkruimel de geitenkaas erboven en schenk het eimengel erover. Leg de rest van de tijm in het midden erop en bak de quiche in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een salade van tomaten, groene asperges en vinaigrette.

bewaartip:

Je kunt de uienquiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 160 °C.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Uienquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui­en­qui­che

1
1
  • 4 takjes tijm

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2
2
  • 6 witte uien
  • 1 teen knoflook

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.

3
3
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien met de tijmblaadjes en knoflook in 30 min. op laag vuur zacht en gaar.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat iets afkoelen.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 6 plakjes bladerdeeg

Vet ondertussen de springvorm in met de olie en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

6
6

Neem de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 ºC.

7
7
  • 4 eieren
  • 200 g crème fraîche light

Klop de eieren in een grote kom los met de crème frâiche.

8
8
  • 200 g geitenkaas

Schep de uien op de bladerdeegbodem, verkruimel de geitenkaas erboven en schenk het eimengel erover.

9
9
  • 3 takjes tijm

Leg de rest van de tijm in het midden erop en bak de quiche in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een salade van tomaten, groene asperges en vinaigrette.

bewaartip:

Je kunt de uienquiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 160 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.