bewaar
Cordon bleu
Cordon bleu
bewaar

Cordon bleu

Of-ie nou uit Zwitserland of Oostenrijk komt, hier in Nederland eten we 'm ook heel graag!

30 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

8

beschuiten

4

varkensfiletlapjes

2

middelgrote eieren

100 g

geraspte emmentaler 45+

4 plakken

gerookte slagersachterham

50 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • cocktailprikkers

Of-ie nou uit Zwitserland of Oostenrijk komt, hier in Nederland eten we 'm ook heel graag!

Aan de slag

1

Maal de beschuiten in de keukenmachine fijn tot paneermeel of doe ze in een plastic zak en maak ze fijn met een deegroller. Breng op smaak met peper en zout. Strooi het paneermeel op een bord.

2

Snijd de varkensfiletlapjes als een pitabroodje open, bedek ze met vershoudfolie en sla ze met een steelpan zo plat mogelijk. Klop de eieren los. Bestrijk de binnenkant van het vlees royaal met ei. Gebruik hiervoor een kwastje of bolle kant van een lepel. Schaaf de emmentaler met een kaasschaaf in plakken. Vul de varkensfilets met een dubbelgevouwen plak ham en de kaas. Zet de filets vast met een cocktailprikker. Wentel de filets door het ei, bestrooi met peper en zout en wentel ze vervolgens door het paneermeel.

3

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, het vlees in de pan. Bak de cordon bleus aan beide zijden in 10 min. gaar en goudbruin.

tip

combinatietipLekker met groene asperges en aardappelgratin.

algemeenVoor een traditionele cordon bleu wordt een ongepaneerde schnitzel gebruikt. In dit recept is gekozen voor filetlapjes omdat deze dikker en daardoor makkelijker in te snijden zijn.

Paneren

Instructievideo - 00:49 min.