
Ingrediënten
1 stuik
bleekselderij
4 el
olijfolie
1 schaal
Hollandse runderballetjes
1 duopak
aardappelschijfjes
3 el
kwark
1 el
mayonaise
2 el
verse bieslook
Aan de slag
Schil de stengels van de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukken van ca. 6 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 10 min. mooi bruin en gaar. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. gaar en goudbruin. Leg de eerste 5 min. een deksel op de pan.
Kook de bleekselderij in weinig water met zout in 5-6 min. beetgaar. Meng intussen de kwark met de mayonaise en de bieslook. Breng de bieslooksaus op smaak met peper en zout.
Verdeel de gehaktballetjes en de bleekselderij over 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes en de bieslooksaus. Strooi eventueel wat extra verse bieslook over het gerecht als garnering.