Garnalen-avocado
Dit hippe voorgerechtje met frisse avocado en Hollandse garnalen maak je in 10 min.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 eetrijpe avocado's
- 125 ml zure room (bekertje)
- 2 el limoensap (flesje à 115 ml)
- 5 takjes verse dille
- 10 sprietjes verse bieslook
- 200 g Hollandse garnalen (bakje à 100 g)
Keukenspullen
- staafmixer
- 6 glaasjes
Advertentie
Bereiden
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pureer vruchtvlees met een staafmixer. Roer er de zure room en limoensap door. Snijd de dille en bieslook fijn. Schep de bieslook en dille door de crème. Breng op smaak met peper en zout. Vul glaasjes met de crème en verdeel er de Hollandse garnalen over.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 200 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 280 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Garnalen-avocado
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Garnalen-avocado
- 2 eetrijpe avocado's
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- 125 ml zure room
- 2 el limoensap
- 5 takjes verse dille
- 10 sprietjes verse bieslook
Pureer vruchtvlees met een staafmixer. Roer er de zure room en limoensap door. Snijd de dille en bieslook fijn.