bewaar
Romige viscurry
Romige viscurry
bewaar

Romige viscurry

25 min. bereiden
101waarderingen

Ingrediënten

2

rode uien

2 teentjes

knoflook

½

rode peper

2 tl

verse gemberwortel

2 tl

milde Indiase currypasta

2 tl

gemalen koriander (ketoembar)

200 ml

kokosmelk

600 g

zeewolffilet

1

citroen

3 el

olie

½ zakje

verse koriander

Aan de slag

Uien pellen en 1 in dunne ringen snijden en andere fijnsnipperen. In kom knoflook, rode peper, gember, currypasta en gemalen koriander door kokosmelk roeren. Vis met citroensap en zout inwrijven. In ruime pan uisnippers in 2 el olie fruiten. Kokosmengsel aanlengen met 4 el heet water en in pan schenken. Vis erop leggen en 10-15 min. sudderen tot vis gaar is en vocht is ingedikt. Intussen in koekenpan uiringen 5 min. in rest van olie fruiten. Viscurry op smaak brengen met zout en garneren met uiringen en verse koriander.