bewaar
Spitskoolschotel
Spitskoolschotel
bewaar

Spitskoolschotel

Oosterse schotel met een zoete verrassing: banaan!

25 min. bereiden
92waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu naturel

100 ml

woksaus zoete soja

300 g

zilvervliesrijst

3 el

traditionele olijfolie

2

uien

500 g

spitskool

2

bananen

50 g

seroendeng

Oosterse schotel met een zoete verrassing: banaan!

Aan de slag

1

Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes in een schaal om met ⅓ van de woksaus en laat ca. 15 min. staan. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de tofu droog met keukenpapier.

2

Verhit de olie in een wok en bak de tofublokjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snipper de ui grof. Snijd de spitskool in reepjes en de bananen in plakjes. Roerbak de uisnippers goudbruin. Voeg de spitskool toe en laat al omscheppend wat slinken. Roer de rest van de woksaus erdoor en breng al omscheppend aan de kook. Schep op het laatste moment de banaan en de tofu erdoor. Verdeel de rijst over diepe borden en serveer met gewokte kool. Strooi de seroendeng erover.