Clubs­and­wich

Bijzondere clubsandwich met waldorfsalade én romige zuivelspread.

(87) waardeer
engels lunch Bijzondere clubsandwich met waldorfsalade én romige zuivelspread. 8 stuks
3 87

Advertentie

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster
  • 8 tapasprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge pan 2 min. Laat ze afkoelen. Snijd de bleekselderij fijn. Meng de walnoten met de bleekselderij, de rozijnen, de mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen de sneetjes brood knapperig in de broodrooster. Laat ze een beetje afkoelen. Snijd appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne plakken.
  2. Verdeel de waldorfsalade over ⅓ van de sneetjes brood. Besmeer de overige sneetjes met de zuivelspread. Leg de helft van de besmeerde sneetjes brood op de sneetjes met waldorfsalade, met de besmeerde kant naar boven. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Beleg de sneetjes brood met de appel en de sla. Strooi er peper naar smaak over. Bedek met de laatste sneetjes, met de besmeerde kant naar onderen. Steek door elke sandwich een tapasprikker en snijd de sandwiches doormidden.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 315 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Clubsandwich

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Clubs­and­wich

1
1
  • 25 g ongebrande walnoten
  • 100 g bleekselderij

Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge pan 2 min. Laat ze afkoelen. Snijd de bleekselderij fijn.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 20 g rozijnen
  • 2 el mayonaise
  • 1 el citroensap

Meng de walnoten met de bleekselderij, de rozijnen, de mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 12 sneetjes volkorenbrood

Rooster ondertussen de sneetjes brood knapperig in de broodrooster. Laat ze een beetje afkoelen.

4
4
  • 1 Granny Smith appel

Snijd appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne plakken.

5
5

Verdeel de waldorfsalade over ⅓ van de sneetjes brood.

6
6
  • 40 g zuivelspread naturel light

Besmeer de rest van de sneetjes met de zuivelspread.

7
7

Leg de helft van de besmeerde sneetjes brood op de sneetjes met waldorfsalade, met de besmeerde kant naar boven.

8
8
  • 40 g krop ijsbergsla

Snijd de sla in dunne reepjes. Beleg de sneetjes brood met de appel en de sla. Strooi er peper naar smaak over.

9
9

Bedek met de laatste sneetjes, met de besmeerde kant naar onderen. Steek door elke sandwich een tapasprikker en snijd de sandwiches doormidden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.