bewaar
Spaghetti met mosselen
Spaghetti met mosselen
bewaar

Spaghetti met mosselen

20 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

6 el

olijfolie extra vierge

2 tenen

knoflook

1

rode peper

2 kg

mosselen

200 ml

droge witte wijn

5 el

peterselie

Aan de slag

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet af en vang het kookvocht op. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en de rode peper 1 min.Schep de mosselen erbij, schenk de witte wijn erover en schep op hoog vuur om. Voeg 1 soep-opscheplepel kookvocht van de pasta toe. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. op laag vuur garen. Verwijder de dichte schelpen. Schep de spaghetti bij de mosselen en roer om. Laat 2 min. op middelhoog vuur koken tot de spaghetti gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met peterselie. Verdeel over 4 borden en serveer direct.