Win­ter­mi­ne­stro­ne

Goedgevulde soep die tóch lekker slank is. Kan de winter nog even wat langer blijven?

(211)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Goedgevulde soep die tóch lekker slank is. Kan de winter nog even wat langer blijven? 4 personen
3 211

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Voeg de peen en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min.
  2. Schenk er het water bij en voeg de bouillontabletten en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur koken. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti in stukken boven de soep. Laat nog 8 min. zachtjes koken. Voeg in de laatste 2 min. de spinazie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas (het gerecht is dan niet meer vegetarisch) en volkorensoepstengels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Winterminestrone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­mi­ne­stro­ne

1
1
  • 250 g winterpeen
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min.

3
3
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Voeg de peen en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min.

4
4
  • 1½ liter water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 400 g tomatenblokjes

Schenk er het water bij en voeg de bouillontabletten en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.

5
5
  • 360 g witte bonen in tomatensaus
  • 100 g spaghetti

Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti in stukken boven de soep. Laat nog 8 min. zachtjes koken.

6
6
  • 400 g spinazie

Voeg in de laatste 2 min. de spinazie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas (het gerecht is dan niet meer vegetarisch) en volkorensoepstengels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.