bewaar
Chocoladespekkoek
Chocoladespekkoek
bewaar

Chocoladespekkoek

Snoep deze spekkoek laagje voor laagje op, daar vraagt hij om!

1 uur 35 min. bereiden
10 min. oventijd
517waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

ongezouten roomboter

250 g

witte basterdsuiker

12

middelgrote eieren

150 g

tarwebloem

2 el

cacaopoeder

8 g

vanillesuiker

½ el

koek- en speculaaskruiden

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 20 cm)

Snoep deze spekkoek laagje voor laagje op, daar vraagt hij om!

Aan de slag

1

Klop in een kom de boter en de suiker met een handmixer in ca. 10 min. romig. Splits de eieren. Klop één voor één de eierdooiers door het botermengsel. Spatel de bloem erdoor. Klop in een andere kom de helft van de eiwitten stijf (de andere eiwitten worden niet gebruikt). Spatel de eiwitten luchtig door het beslag. Doe de helft van het van beslag in een andere kom en meng de cacaopoeder erdoor. Roer de vanillesuiker en de koekkruiden door de andere helft van het beslag.

2

Verwarm de grill voor. Vet de springvorm in. Schep 2-3 el koekbeslag in de vorm en strijk uit over de bodem met de bolle kant van een lepel tot een flinterdun laagje van ca. 3 mm dik. Schuif de vorm ca. 15 cm onder de grill en laat het beslag in ca. 1 ½ min. stollen. Schep 2-3 el chocoladebeslag erop en strijk het uit tot een flinterdun laagje van ca. 3 mm. Schuif de vorm weer onder grill en laat het laagje in 1 ½ min. stollen.

3

Bouw de koek op dezelfde manier op met afwisselend ca. 7-8 laagjes koekbeslag en 7-8 laagjes chocoladebeslag, eindig met chocoladebeslag. Schakel de grill uit, laat de cake nog ca. 10 min. in een open oven staan. Laat de koek in de vorm afkoelen.

bewaartipVoor een extra lekkere smaak laat je de koek nog 1 dag staan.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.