bewaar
Spruitjesschotel met ham en kaas
Spruitjesschotel met ham en kaas
bewaar

Spruitjesschotel met ham en kaas

We kennen 'm met witflof, maar deze variant met spruitjes, uien en champignons is misschien nog wel lekkerder.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
276waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

spruitjes

250 g

champignons

2

grote uien

700 g

krieltjes

200 g

hamreepjes julienne

150 g

gemalen belegen kaas 30+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

We kennen 'm met witflof, maar deze variant met spruitjes, uien en champignons is misschien nog wel lekkerder.

Aan de slag

1

Halveer de spruitjes en de champignons en snijd de ui in grove stukken. Kook de krieltjes 10 min. en voeg na 5 min. de spruitjes toe. Fruit de uien 3 min. in de olie, voeg de champignons toe en roerbak 5 min.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de krieltjes en spruiten in de ovenschaal. Schep de uien met champignons, de ham en de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Strooi de rest van de kaas erover. Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30 min. goudbruin kleuren.