bewaar
Kipburger met Zeeuwse spruitjes
Kipburger met Zeeuwse spruitjes
bewaar

Kipburger met Zeeuwse spruitjes

25 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

1 pak

notenrijst

1 zak

spruitjes

3 eetlepels

olijfolie

100 g

Zeeuws spek

1 grote

ui

2 x 2

kipburgers

2 eetlepels

verse munt

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spruitjes schoon en kook ze 8 minuten in weinig water met zout. Giet ze af en laat uitlekken. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak het spek in 2 minuten uit. Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de spruitjes toe en bak ze al omscheppend in 2 minuten verder gaar. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de kipburgers op matig vuur in 5 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant. Schep de munt door de spruitjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruitjes en de notenrijst over 4 borden. Snijd de kipburgers in repen en leg deze op de spruitjes.

tip

algemeenZeeuws spek is gemarineerd en heeft daardoor een volle, kruidige smaak. U kunt het eventueel vervangen door katenspek of ontbijtspek.