Victoriabaars met prei en paddenstoelenrijst

Advertentie
Ingrediënten
- 4 victoriabaarsfilets ((zak 750 g diepvries), ontdooid)
- 500 g prei (in ringen)
- 20 g boter
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 300 g wilde en witte rijst (zak 500 g)
- 1 schaal paddestoelenmelange (200 g)
- 1 ui (grof gesneden)
Keukenspullen
- bakpapier, ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur 4 stukken bakpapier af en leg in het midden ter versteviging nog een klein stukje bakpapier. Wrijf de visfilets in met peper en zout en leg ze op de stukken bakpapier. Roerbak de prei in de helft van de boter tot ze zacht en geslonken is. Meng de helft van de knoflook en wat peper naar smaak erdoor en verdeel de prei over de vis. Sluit de pakketjes en leg ze op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Laat de vis in 20 minuten gaar worden. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd grote exemplaren wat kleiner. Roerbak de ui en de paddenstoelen in de rest van de boter 5 minuten, voeg op het laatst de rest van de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de rijst af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Haal de vis uit het bakpapier en serveer deze met de paddenstoelenrijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 64 g
- vet 11 g