Su­prè­me van schar­rel­kip met ge­ka­ra­me­li­seer­de wit­lof, kro­kan­te aard­ap­pel en truf­fel­saus

(50) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 50

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Buitenste blaadjes van witlof verwijderen en onderste harde stukje eruit snijden. In pan met water en zout witlof in ca. 8 minuten gaar koken. Intussen champignons schoonvegen met keukenpapier en heel fijn snijden. In pan champignons met fond en slagroom aan de kook brengen en op middelhoog vuur tot helft laten inkoken. Intussen in braadpan 2 eetlepels boter verhitten en kip in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Aardappel goed wassen en in piepkleine stukjes snijden. In koekenpan olijfolie verhitten en aardappel in ca. 5 minuten krokant bakken. Intussen witlof afgieten, heel goed laten uitlekken en rest van vocht eruit knijpen. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten, suiker toevoegen en laten karameliseren. Witlof toevoegen en rondom bruin bakken. Rest van boter in klontjes snijden en door saus kloppen. Op smaak brengen met truffelolie, zout en peper. Op vier borden in midden witlof leggen. Kip in plakjes snijden en tegen witlof aan leggen. Saus eromheen scheppen en bestrooien met krokante aardappel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.