bewaar
Kokosrijst met mango
Kokosrijst met mango
bewaar

Kokosrijst met mango

Een geliefd gerecht uit Thailand. Oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst.

30 min. bereiden
30 min. wachten
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

rijst

4 dl

kokosmelk

6 eetlepels

suiker

zout

2 rijpe

mango's

1 eetlepel

sesamzaadjes

Een geliefd gerecht uit Thailand. Oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst.

Aan de slag

1

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst in ca. 30 minuten laten afkoelen.

2

In steelpan kokosmelk, suiker en mespunt zout aan de kook brengen. Roeren tot suiker en zout zijn opgelost. Afgekoelde rijst in schaal scheppen. Helft van kokosmengsel over rijst schenken, omscheppen en nog 10 minuten laten staan. Mango's schillen en langs de pit in plakken snijden. Sesamzaad in droge koekenpan licht roosteren. Rijst over vier borden verdelen. Mango ernaast leggen en per bord 2 eetlepels kokosmelk erover scheppen. Sesamzaad erover strooien.

tip

achtergrondinfoMango sticky rice (khao niaow ma muang) wordt oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst, palmsuiker en geroosterde gele mungboontjes.