bewaar
Gehaktsticks met satékruiden en komkommertopping
Gehaktsticks met satékruiden en komkommertopping
bewaar

Gehaktsticks met satékruiden en komkommertopping

30 min. bereiden
15 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

250 g

Garden Gourmet fijngehakt

2 sneetjes

witbrood

1 el

boemboe ajam saté

2 el

ketjap manis

½

komkommer

1

citroen

2 el

zonnebloemolie

1 mespunt

sambal oelek

2

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • sateprikker

Aan de slag

1

In keukenmachine fijngehakt met brood, satékruiden en de helft van de ketjap tot egaal mengsel pureren. Mengsel in 8 gelijke stukken verdelen en elk stuk tot lang dun worstje uitrollen. Rolletjes in de lengte op geweekte satéstokjes steken. Sticks, afgedekt, tot gebruik in koelkast bewaren. Komkommer in de lengte halveren en zaadjes met theelepel eruit schrapen. Komkommer heel fijn hakken, bestrooien met zout en in vergiet minimaal 15 min. laten uitlekken. Boen de citroen schoon en pers de vrucht uit. Klop in een kom (per 4 personen) 1/2 el citroensap, de rest van de ketjap, de helft van de olie, sambal en naar smaak zout door elkaar. Komkommer met keukenpapier droogdeppen en samen met in ringetjes gesneden bosui door sausje scheppen. Topping, tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.

2

Sticks met resterende olie bestrijken en op grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Sticks op schaal leggen en komkommertopping erop scheppen. Lekker met cassavekroepoek.