In­do­ne­si­sche ge­hakt­sticks met kom­kom­mer­top­ping

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(16) waardeer
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In keukenmachine fijngehakt met brood, satékruiden en de helft van de ketjap tot egaal mengsel pureren. Mengsel in 8 gelijke stukken verdelen en elk stuk tot lang dun worstje uitrollen. Rolletjes in de lengte op geweekte satéstokjes steken. Sticks, afgedekt, tot gebruik in koelkast bewaren. Komkommer in de lengte halveren en zaadjes met theelepel eruit schrapen. Komkommer heel fijn hakken, bestrooien met zout en in vergiet minimaal 15 min. laten uitlekken. Boen de citroen schoon en pers de vrucht uit. Klop in een kom (per 4 personen) 1/2 el citroensap, de rest van de ketjap, de helft van de olie, sambal en naar smaak zout door elkaar. Komkommer met keukenpapier droogdeppen en samen met in ringetjes gesneden bosui door sausje scheppen. Topping, tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.
  2. Sticks met resterende olie bestrijken en op grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Sticks op schaal leggen en komkommertopping erop scheppen. Lekker met cassavekroepoek.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Indonesische gehaktsticks met komkommertopping

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­do­ne­si­sche ge­hakt­sticks met kom­kom­mer­top­ping

1
1
  • 250 g Garden Gourmet fijngehakt
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 el boemboe ajam saté
  • 1 el ketjap manis

In keukenmachine fijngehakt met brood, satékruiden en de ketjap tot egaal mengsel pureren. Mengsel in 8 gelijke stukken verdelen en elk stuk tot lang dun worstje uitrollen.

2
2

Rolletjes in de lengte op geweekte satéstokjes steken. Sticks, afgedekt, tot gebruik in koelkast bewaren.

3
3
  • ½ komkommer

Komkommer in de lengte halveren en zaadjes met theelepel eruit schrapen. Komkommer heel fijn hakken, bestrooien met zout en in vergiet minimaal 15 min. laten uitlekken.

4
4
  • 1 citroen
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 mespunt sambal oelek

Boen de citroen schoon en pers de vrucht uit. Klop in een kom (per 4 personen) 1/2 el citroensap, de rest van de ketjap, olie, sambal en naar smaak zout door elkaar.

5
5
  • 2 bosuitjes

Komkommer met keukenpapier droogdeppen en samen met in ringetjes gesneden bosui door sausje scheppen. Topping, tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.

6
6
  • 1 el zonnebloemolie

Sticks met resterende olie bestrijken en op grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Sticks op schaal leggen en komkommertopping erop scheppen. Lekker met cassavekroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.