bewaar
Ketjap gemarineerde zalmfilet van de BBQ
Ketjap gemarineerde zalmfilet van de BBQ
bewaar

Ketjap gemarineerde zalmfilet van de BBQ

Waar de vis zijn smaakje van krijgt? Door de marinade van ketjap, sambal en knoflook én door de gril-smaak van de BBQ.

10 min. bereiden
1 uur wachten
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

4 el

ketjap manis

2 el

balsamicoazijn

1 el

lichtbruine basterdsuiker

1 tl

sambal oelek

4

verse zalmfilets

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • grilltopper

Waar de vis zijn smaakje van krijgt? Door de marinade van ketjap, sambal en knoflook én door de gril-smaak van de BBQ.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Pers de knoflook boven een schaal. Meng met de ketjap, olie, azijn en basterdsuiker. Breng op smaak met sambal en zout. Wentel de zalmfilets door de marinade, dek de schaal af en laat de zalm 1 uur in koelkast marineren. Schep regelmatig om.

2

Neem de zalm uit de marinade en laat uitlekken. Gril 6 min. op de grilltopper of in een grillschaal. Keer halverwege. Bestrijk de vis tijdens het grillen 1-2 keer met de rest van de marinade. Lekker met een schijfje limoen.

tip

bereidingstipDe zalm is het lekkerst als hij net niet helemaal gaar is. Dat is makkelijk te controleren. Hoe meer de vis meegeeft als je erop drukt, hoe rauwer hij van binnen is. De vis moet dus nog net iets meegeven.