Kabeljauwspiesen met citrusmayonaise

hoofdgerecht
4 personen
4
26
Advertentie
Ingrediënten
- 600 g kabeljauwhaas (in 12 stukken)
- 6 plakken Ardennerham
- 125 ml mosterdmayonaise
- 1 citroen (schoongeboend)
- 1 sinaasappel (schoongeboend)
- 1 eetlepel olie
Keukenspullen
- satéstokjes
- barbecue
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kabeljauw bestrooien met peper. Plakken ham halveren. Elk stuk vis omwikkelen met 1/2 plak ham. Op 4 geweekte bamboe satéprikkers elk 3 stukken vis rijgen. Tot gebruik in koelkast bewaren. Mayonaise in schaaltje scheppen. Schil van citroen en sinaasappel, dun boven mayonaise raspen en erdoor roeren. Saus op smaak brengen met peper.
- Ardennerham licht met olie invetten. Kabeljauwspiesen op goed ingevet rooster aan elke kant 4 à 5 min. grillen. Spiesen met mayonaise serveren. Lekker met Franse frietjes en groene salade.
Tip:
Deze vispakketjes zijn ook heerlijke eenpersoonshapjes. Gebruik 12 (geweekte) houten satéstokjes en rijg op elk stokje 1 met ham omwikkeld kabeljauwhaasje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 420 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek