Thai­se gar­na­len ge­ma­ri­neerd in ko­kos­melk

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais voorgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue, rooster ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knip met een schaar de pantsers van de garnalen tot het staartje in. Snijd met een scherp mesje de rug iets in en verwijder eventuele zwarte draadjes. Klop in een kom de kokosmelk, sesamolie, currypasta, honing en gember door elkaar. Meng de garnalen door de marinade, wrijf de marinade met je vingers onder de garnalenpantsers. Dek de kom af en laat de garnalen minimaal 1 uur in koelkast marineren. Steek de barbecue aan. Neem de garnalen uit de marinade en laat ze uitlekken. Leg de garnalen op het ingevette rooster en gril ze aan elke kant 2-3 min. Bestrijk de garnalen na het keren met de achtergebleven marinade. Schep de garnalen op een schaal en pers de limoen erboven uit. Lekker met noedelsalade of gegrild stokbrood met knoflookboter.

Tip:

Lekker en makkelijk, die reuzengarnalen in hun schaal. De schalen geven tijdens het grillen smaak en zorgen er ook voor dat de garnalen niet aan het rooster blijven plakken. Pel de garnalen voor consumptie.

video

Gar­na­len gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.