bewaar
Garnalensalade met Thaise rijst
Garnalensalade met Thaise rijst
bewaar

Garnalensalade met Thaise rijst

20 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

1 krop

ijsbergsla

½

komkommer

3 eetlepels

olie

2

uien

1 zak

Thaise roerbakmix

100 ml

ketjap manis

1 schaal

wokgarnalen

Aan de slag

1

Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 8 mooie ijsbergslabladeren los en leg ze per 2 in elkaar op 4 borden. Snijd de rest in fijne reepjes. Schil de komkommer en snijd hem in reepjes. Meng de komkommer met de gesneden sla en verdeel het over de slabladeren.

2

Roerbak in 2 eetlepels olie een gesneden ui met de Thaise roerbakmix 5 minuten. Schep de rijst erbij en roerbak tot de rijst een kleurtje krijgt. Schep er 50 ml ketjap door.

3

Roerbak de wokgarnalen met de tweede ui op hoog vuur 2 minuten en verdeel ze over de slabladeren. Roer de rest van de ketjap bij de bakolie en schep de saus over de garnalen. Geef de Thaise rijst erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Garnalensalade met Thaise rijst

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig