bewaar
Garnalensalade met Thaise rijst
Garnalensalade met Thaise rijst
bewaar

Garnalensalade met Thaise rijst

20 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

300 g

pandanrijst

1 krop

ijsbergsla

½

komkommer

3 eetlepels

olie

2

uien

1 zak

Thaise roerbakmix

100 ml

ketjap manis

1 schaal

wokgarnalen

Aan de slag

1

Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 8 mooie ijsbergslabladeren los en leg ze per 2 in elkaar op 4 borden. Snijd de rest in fijne reepjes. Schil de komkommer en snijd hem in reepjes. Meng de komkommer met de gesneden sla en verdeel het over de slabladeren.

2

Roerbak in 2 eetlepels olie een gesneden ui met de Thaise roerbakmix 5 minuten. Schep de rijst erbij en roerbak tot de rijst een kleurtje krijgt. Schep er 50 ml ketjap door.

3

Roerbak de wokgarnalen met de tweede ui op hoog vuur 2 minuten en verdeel ze over de slabladeren. Roer de rest van de ketjap bij de bakolie en schep de saus over de garnalen. Geef de Thaise rijst erbij.