Ka­bel­jauw met ri­vier­kreef­tjes en as­per­ge­tips

(95) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 95

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • lage ovenschaal

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en pers de vrucht uit. Wrijf de kabeljauwfilet in met peper, eventueel zout en een heel klein beetje citroensap en 1 el olie. Halveer de aspergetips. Leg de vis in de ovenschaal en leg de asperges erop. Schenk 2 eetlepels water in de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  2. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de vis in ca. 25 minuten gaar worden. Klop ondertussen in een kom de rest van de olie en 1 el citroensap met naar smaak peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de bieslook grof. Schep de bieslook en de rivierkreeftjes door de dressing.
  3. Neem de vis uit de oven en laat de schaal even staan. Schenk het vocht uit de schaal bij de dressing en klop alles goed door. Lepel de dressing met de rivierkreeftjes over de vis. Lekker met gekookte krieltjes en een salade met tomaat.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw met rivierkreeftjes en aspergetips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met ri­vier­kreef­tjes en as­per­ge­tips

1
1
  • 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en pers de vrucht uit.

2
2
  • 400 g verse kabeljauwfilets
  • 1 el extra vierge olijfolie met knoflook en chilipeper

Wrijf de kabeljauwfilet in met peper, eventueel zout en een heel klein beetje citroensap en de olie.

3
3
  • 100 g groene aspergetips

Halveer de aspergetips. Leg de vis in de ovenschaal en leg de asperges erop. Schenk 2 eetlepels water in de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.

4
4

Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de vis in ca. 25 minuten gaar worden.

5
5
  • 3 el extra vierge olijfolie met knoflook en chilipeper

Klop ondertussen in een kom de rest van de olie en 1 el citroensap met naar smaak peper en eventueel zout tot een dressing.

6
6
  • 10 g verse bieslook
  • 125 g verse rivierkreeftjes

Snijd de bieslook grof. Schep de bieslook en de rivierkreeftjes door de dressing.

7
7

Neem de vis uit de oven en laat de schaal even staan. Schenk het vocht uit de schaal bij de dressing en klop alles goed door.

8
8

Lepel de dressing met de rivierkreeftjes over de vis. Lekker met gekookte krieltjes en een salade met tomaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.