Sperziebonen met knoflook

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- ½ citroen
- 2 tenen knoflook
- 2 el ongezouten roomboter
- 1 tl gedroogde tijm
- 600 g verse sperziebonen
- 75 ml kraanwater
Advertentie
Bereiden
- Boen de citroen schoon, rasp de schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook in plakjes. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de knoflook en tijm 1 min.
- Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen met het water en wat zout toe. Smoor afgedekt in 12 min. zachtjes gaar. Breng op smaak met de citroenrasp, het citroensap en peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 90 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Sperziebonen met knoflook
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sperziebonen met knoflook
- ½ citroen
Boen de citroen schoon, rasp de schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
- 2 tenen knoflook
- 2 el ongezouten roomboter
- 1 tl gedroogde tijm
Snijd de knoflook in plakjes. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de knoflook en tijm 1 min.
- 600 g verse sperziebonen
- 75 ml kraanwater
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen met het water en wat zout toe.
Smoor afgedekt in 12 min. zachtjes gaar. Breng op smaak met de citroenrasp, het citroensap en peper.