bewaar
Oosterse roerbak met chilisaus
Oosterse roerbak met chilisaus
bewaar

Oosterse roerbak met chilisaus

20 min. bereiden
1 min. wachten
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mienestje

380 g

kipfilet

1 el

tarwebloem

3 el

traditionele olijfolie

800 g

verse oosterse wokgroenten

100 ml

chilisaus

200 ml

kokosmelk

Aan de slag

1

Kook de mienestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in dunne reepjes. Dep de kipreepjes droog met keukenpapier en schep ze om met de bloem en wat zout en peper naar smaak.

2

Verhit een wok droog voor, schenk er 1 eetlepel olie in en roerbak op hoog vuur de kipreepjes goudbruin en gaar in ca. 4 minuten. Voeg de rest van de olie toe, schep de groente in de wok en roerbak 4-5 minuten op hoog vuur.

3

Voeg de chilisaus en kokosmelk toe en warm het mengsel al omscheppend 3-4 minuten door, zodat de groente gaar wordt.

4

Verdeel de mie over de diepe borden of kommen, schep de roerbak erop.

bewaartipSchenk de rest van de kokosmelk in een bewaarbakje en vries het in.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.