Spinazieroerbak met kalkoenfilet

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
37
Advertentie
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 schaal kalkoenfilet à la minute (300 g)
- 2 x 150 g tagliatelle (zak a 250 g)
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 zakken spinazie (a 300 g)
- 50 g rozijnen (zak a 500 g)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Roer 1 eetlepel olijfolie om met 1 teen knoflook en wat zout en peper en kwast de kalkoenlapjes hiermee in. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit de uisnippers in een wok in 2 eetlepels olijfolie goudbruin, voeg 1 teen knoflook toe en roerbak 1 minuut. Schep de spinazie erbij en roerbak, met twee roerbaklepels tegelijk, tot de spinazie is geslonken. Voeg de rozijnen toe en warm de spinazie, afgedekt, op laag vuur, nog even door.
- Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur droog voor en rooster of bak hierin de kalkoenfiletlapjes aan beide kanten mooi bruin en gaar in ca. 2 minuten per kant. Giet de tagliatelle af, roer de rest van de olie erdoor en verdeel de tagliatelle over 4 borden. Schep de geroerbakte spinazie erop en leg daarop de geroosterde kalkoenfilet. Maal er nog wat peper over.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 68 g
- vet 12 g
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 14-15