Ham-as­per­ge­taartje met sa­la­de

Dit 'lentegerecht' gaat er ook in de winter prima in.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dit 'lentegerecht' gaat er ook in de winter prima in. 4 personen
2 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de taartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en halveer ze. Rasp de oranje schil van de sinaasappel er dun af. Pers de vrucht uit. Kook het sap met de sinaasappelrasp in een steelpan op hoog vuur tot de helft in. Laat dit afkoelen.
  2. Schaaf de venkel in dunne reepjes. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Verdeel de botersla in een lage schaal of over de bordjes en verdeel de venkel en radijs erover.
  3. Prak het ei in een diep bord heel fijn en klop het met het sinaasappelsap en de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de dressing over de salade en serveer met de taartjes.

Tip:

*AH Excellent voor de Feestdagen product tijdelijk in het assortiment.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ham-aspergetaartje met salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham-as­per­ge­taartje met sa­la­de

1
1
  • 2 bladerdeegtaartjes
  • 1 sinaasappel

Verwarm de taartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en halveer ze. Rasp de oranje schil van de sinaasappel er dun af. Pers de vrucht uit. Kook het sap met de sinaasappelrasp in een steelpan op hoog vuur tot de helft in. Laat dit afkoelen.

2
2
  • 1 venkel
  • 1 bos radijs
  • 100 g botersla

Schaaf de venkel in dunne reepjes. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Verdeel de botersla in een lage schaal of over de bordjes en verdeel de venkel en radijs erover.

3
3
  • 1 ei
  • 4 el olijfolie

Prak het ei in een diep bord heel fijn en klop het met het sinaasappelsap en de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de dressing over de salade en serveer met de taartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.