bewaar
Gevuld eitje
Gevuld eitje
bewaar

Gevuld eitje

15 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote eieren

2

saffraan

1 el

water

1 el

mayonaise

½ tl

paprikapoeder

1 el

verse peterselie

Aan de slag

1

Kook de eieren in ca. 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Week de saffraan in het warme water. Snijd de eieren in de lengte doormidden, doe de eidooiers in een kom en prak ze fijn. Roer de saffraan met aanhangend vocht, de mayonaise en het paprikapoeder erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

2

Vul de eiwithelften met het saffraan-eimengsel: maak met 2 warme theelepels een bolletje dat lijkt op de oorspronkelijke dooier of stop het mengsel in een spuitzak en maak er een mooi rozetje van. Snijd de peterslie fijn. Garneer de gevulde eitjes met een beetje paprikapoeder en peterselie. Breng eventueel op smaak met zeezout.

combinatietipLekker met een geroosterde witte boterham, bijvoorbeeld gesneden of gestanst (met een koekjesmal) in de vorm van een konijn.

variatietipVoeg 1 tl sherry en 1 el cocktailsaus toe aan het eigeel en garneer met fijngesneden peterselie.