Ge­hakt­brood met he­le ei­e­ren

Een makkelijk hoofdgerecht als je eters krijgt. En het ziet er niet alleen heel leuk uit, lekker is het ook!

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(227)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een makkelijk hoofdgerecht als je eters krijgt. En het ziet er niet alleen heel leuk uit, lekker is het ook! 8 personen
3 227

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen ⅔ van de eieren in 8 min. hard, spoel ze onder koud stromend water en pel ze.
  2. Week het brood in de melk. Rasp de uien grof. Knijp het brood uit en meng met het gehakt, de rest van de eieren, de ui, peterselie, het mosterdzaad en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vorm van het gehakt een grote ovale lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan. Bekleed met de plakjes katenspek.
  4. Leg het gehaktbrood in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Haal de schaal uit de oven, giet het vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. rusten in de schaal. Serveer warm of koud.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktbrood met hele eieren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­brood met he­le ei­e­ren

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 4 rondeeleieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard, spoel ze onder koud stromend water en pel ze.

3
  • 3 sneetjes witbrood
  • 100 ml melk
  • 2 uien

Week het brood in de melk. Rasp de uien grof. Knijp het brood uit.

4
  • 15 g peterselie
  • 1 kg half-om-halfgehakt
  • 2 rondeeleieren
  • 2 el mosterdzaad
  • 2 el mosterd

Snijd de peterselie fijn. Meng het brood met het gehakt, de rest van de eieren, de ui, peterselie, het mosterdzaad en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

5

Vorm van het gehakt een grote ovale lap.

6
  • 100 g katenspek

Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan. Bekleed met plakjes katenspek.

7

Leg het gehaktbrood in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar.

8

Haal de schaal uit de oven, giet het vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. rusten in de schaal. Serveer warm of koud.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.