Spinazietortelloni met tuinerwten en kruidenboter
Voor pasta geldt vaak: less is more. Een goede botersaus is eigenlijk al genoeg.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g verse tortelloni verdi
- 2 sjalotten
- 75 g kruidenboter (kuipje à 100 g)
- 450 g diepvries tuinerwten
- 75 g rucola slamelange (zak)
- 3 el geraspte oude kaas
Advertentie
Bereiden
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten fijn. Smelt de kruidenboter in een koekenpan. Fruit de sjalotten zonder ze te kleuren. Schep de tuinerwten erdoor. Laat de erwten op laag vuur net ontdooien en kort warm worden, zodat ze hun knapperige beet behouden. Schep de tortelloni met een schuimspaan uit de pan en verdeel over (diepe) borden. Verdeel de tuinerwten met de boter erover. Garneer met de rucola en de geraspte kaas.
Tip:
Albert Heijn heeft een ruim assortiment verse gevulde pasta. Kies voor een supersnel gerecht ook eens een van de andere smaken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 735 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 91 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.095 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Spinazietortelloni met tuinerwten en kruidenboter
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazietortelloni met tuinerwten en kruidenboter
- 500 g verse tortelloni verdi
- 2 sjalotten
- 75 g kruidenboter
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten fijn. Smelt de kruidenboter in een koekenpan.
- 450 g diepvries tuinerwten
Fruit de sjalotten zonder ze te kleuren. Schep de tuinerwten erdoor.
Laat de erwten op laag vuur net ontdooien en kort warm worden, zodat ze hun knapperige beet behouden.
Schep de tortelloni met een schuimspaan uit de pan en verdeel over (diepe) borden.
- 75 g rucola slamelange
- 3 el geraspte oude kaas
Verdeel de tuinerwten met de boter erover. Garneer met de rucola en de geraspte kaas.