Sal­tim­boc­ca

Kalfslapjes omwikkeld met ham en gebakken in Italiaanse wijn. Niet voor niks een Italiaanse klassieker.

(269)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Kalfslapjes omwikkeld met ham en gebakken in Italiaanse wijn. Niet voor niks een Italiaanse klassieker. 8 personen
3 269

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 8 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de plakken parmaham op een werkblad en verdeel de blaadjes salie erover. Leg op elke plak ham een kalfsschnitzel en rol samen met de ham op. Zet vast met een cocktailprikker.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de rolletjes op middelhoog vuur in ca. 4 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en blus af met de helft van de Marsala. Stoof de saltimbocca 10-12 min. op laag vuur met een deksel op de pan. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Schenk de rest van de Marsala in de koekenpan en laat op hoog vuur 5-7 inkoken tot het de dikte van saus heeft. Zet het vuur uit en roer er met een houten lepel de rest van de koude boter in blokjes door. Serveer de saus bij of over de rolletjes.

variatietip:

Liever geen kalfsvlees? Neem dan kipfilets. Pas daarvoor wel de tijden aan: bak de kipfilets 2-3 min. rondom aan, laat ze 10-15 min stoven op een laag vuur met de deksel op de pan en warm ze in 10-15 min. weer op in een oven van 175 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 405 mg
Tags
Ook te zien in

Saltimbocca

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sal­tim­boc­ca

1
1
  • 8 plakken parmaham
  • 24 blaadjes verse salie

Leg de plakken parmaham op een werkblad en verdeel de blaadjes salie erover.

2
2
  • 8 kalfsschnitzels

Leg op elke plak ham een kalfsschnitzel en rol samen met de ham op. Zet vast met een cocktailprikker.

3
3
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de rolletjes op middelhoog vuur in ca. 4 min. rondom bruin.

4
4
  • 125 ml marsala

Zet het vuur laag en blus af met de Marsala. Stoof de saltimbocca 10-12 min. op laag vuur met een deksel op de pan.

5
5

Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

6
6
  • 125 ml marsala

Schenk de Marsala in de koekenpan en laat op hoog vuur 5-7 inkoken tot het de dikte van saus heeft.

7
7
  • 25 g boter

Zet het vuur uit en roer er met een houten lepel de koude boter in blokjes door.

8
8

Serveer de saus bij of over de rolletjes.

variatietip:

Liever geen kalfsvlees? Neem dan kipfilets. Pas daarvoor wel de tijden aan: bak de kipfilets 2-3 min. rondom aan, laat ze 10-15 min stoven op een laag vuur met de deksel op de pan en warm ze in 10-15 min. weer op in een oven van 175 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.